Bio

Biografia

 

Nanna Susi on suomalainen taidemaalari. Hän on syntynyt vuonna 1967 Asikkalassa. Hänen sukujuurensa ovat Savossa ja Karjalassa. Susi valmistui taiteiden maisteriksi vuonna 1997 Helsingin kuvataideakatemiasta. Hän on opiskellut maalaustaidetta myös Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa.

Vantaan Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa olevan alttaritaulun Susi on maalannut vuonna 1998. Suden töitä on ollut esillä monissa maissa eri puolilla maailmaa. Vuonna 2000 Susi valittiin Suomessa Vuoden Nuoreksi Taiteilijaksi. Tämän ja valintaa seuranneen Tampereen taidemuseossa pidetyn näyttelyn jälkeen Suden työt tulivat valtakunnallisesti tunnetuksi.

2012-2013 Sudella oli laaja yksityisnäyttely Helsingin kaupungin taidemuseossa/HAMissa. Vuonna 2014 hänet palkittiin kultaisella Helsinki-mitalilla, mikä on korkein tunnustus toiminnasta Helsingin kaupungin hyväksi. Susi on Blue & Red Art –projektin co founder, jonka päämäärä on kulttuurien välisen keskinäisen ymmärryksen syventäminen sekä verkostoituminen Kiinan ja Suomen välillä.

2018-2020 Sudella on ollut seitsemän yksityistä taidemuseonäyttelyä: TangBon taidemuseossa ja X’ianin taidemuseossa Kiinassa sekä Salon taidemuseo Veturitallissa, Jyväskylän taidemuseossa, Joensuun taidemuseo Onnissa, Macrossa (Museum of Contemporary Art of Rome) ja Rovaniemen taidemuseossa.

Nanna Susi asui vuosina 1999-2005 Roomassa. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Helsingin Kalliossa, missä myös sijaitsee työhuone/taidetapahtumatila Nanna Susi Studio. Osan vuodesta hän asuu ja työskentelee kakkoskodissaan Roomassa. Sudella on vuonna 2004 syntynyt italialais-suomalainen poika Raffaello, joka opiskelee Helsingissä.

Musta enkeli muutti elämän

Nanna Suden elämä jakautuu kahden maan välille

 

Kuusi kuvaa kuvataiteilija Nanna Suden elämästä

Kuvataiteilija Nanna Susi kasvoi vasikoita hoitaen huolettomassa maalaismiljöössä. Koulu-ikäisenä hän saavutti mestaruuksia telinevoimisteluareenoilla. Myöhemmin hänestä tuli menestynyt taidemaalari, jolle taide opettaa nöyryyttä. Ohjelman on toimittanut Jonni Roos. Julkaistu 15.8.2020 klo 08.05

Lue ja kuuntele lisää YLEn sivuilta.

Nanna Susi työhuoneellaan, Helsinki, 2020
Nanna Susi työhuoneellaan, Flemingatu 6, Helsinki, 2020
Keinutan tulevaisuutta lähelleni unelmoimalla. Se on absurdi mielen tuottama henki. — Se on lahja.